Friday, January 10, 2014

carti in Happy Meal

hello

poate voi ati auzit deja de chestia asta, dar eu pana acum auzisem doar zvonuri: cica cei de la McDonald vor sa introduca in Happy Meal carti in loc de jucarii. Chestia asta e asa de veche incat se pare ca in 2012 s-a si pus asta in practica in Romania, dar nu a prins, asa ca s-a retrecut la jucarii. 

Doua probleme majore am cu toata povestea asta: 

1. Ma scoate din pepeni ca au recurs la chestia asta ca sa-si sopreasca vanzarile. Oricat de mult as vrea ca toti copiii sa citeasca, mai mult vreau sa fie sanatosi. Asa cum as fi vrut si eu sa fi fost slaba cand eram mica si sa nu ma chinui acum. Mi se pare absolut ingrozitor ca bietii parinti chiar ar putea crede ca le fac copiilor un bine, ca doar le cumpara carti. Pe langa faptul ca le cumpara si cancer, diabet, obezitate. Si partea si mai trista e ca asta nu garanteaza in niciun fel faptul ca acele carti o sa fie citite. Mai mult, o sa fie oare carti pe categorii de varsta? Ca e clar ca un copil de 11 ani n-o sa citeasca o carte pentru unul de 6, nu? Ok, poate sunt prea sceptica, dar nu mai bine le cumpara carti direct? Nu toate sunt asa de scumpe, plus ca sa-ti obisnuiesti copilul sa mearga la biblioteca mi se pare unul din cele mai bune obiceiuri. 

2. Ma scoate din pepeni ca nu a prins in Romania, nu pentru ca oamenii au zis ca e o campanie josnica, ci pentru ca nu punem pret pe cultura, nici cat sa dam 10 lei pe o carte de copii. Ma contrazic singura oarecum, dar daca tot e sa ii cumperi copilului porcarii, macar invata-l ceva bun. Ce vreau sa zic e ca daca exact acelasi numar de oameni ar cumpara Happy Meal cu jucarii sau cu carti, prefer varainta cu carti, dar tot ma enerveaza asocierea. Nemaivorbind de faptul ca poate unii au cumparat si mai mult, ca na, luau carti, nu? 

In fine, concluziile mele sunt:

1. copiii sa manance cat mai putin fast food (si adultii, dar atunci cand ne luam noi, ne asumam, e numai vina noastra).
2. cititul trebuie incurajat la copii
3. mi se pare complet normal sa li se ofere carti si jucarii, dar nu in asociere cu fel de fel de boli (sau macar nu atat de des). 

Gasiti si reclama aici

Voua cum vi se pare ideea? Stiati de ea cat a fost si in Romania? Ati cumpara(t) o carte cu Happy Meal? 

No comments:

Post a Comment

Read more: http://genuinecontent.blogspot.com/2013/02/JQuery-for-facebook-like-box-pop-up-widget-for-blogger.html#ixzz2Po9BCPk9